Vuoden viimeinen sunnuntai

Vuoden 2014 viimeisen sunnuntain kunniaksi lähdettiin tänä aamuna koko perheellä uimaan Fontanellaan. Tai siis yleensähän me aikuiset on vaan lilluttu lasten seurana. Kun minäkään en esimerkiksi laske vesiliukumäestä. Mutta tällä kertaa päätin, että voisin ainakin hetken uida matkaa. Joo... viisi (5) kertaa uin altaan päästä päähän. Olisin voinut uida enemmänkin, mutta siinä vaiheessa vasen hartia alkoi oireilla sen verran, että päätin etten rasita sitä enää enempää. Lopun aikaa sitten taas lilluin.

Kun odottelin miesväkeäni eteisaulassa, siinä oli kaksi perhettä, jotka olivat selvästi ulkopaikkakuntalaisia. Kuulin kun toinen äideistä sanoi yhdelle pojalle "Saat opetella jo siihen että naisia saa aina odottaa". Minulla nousi niskakarvat pystyyn. Sitten oletettavasti pojan isä sanoi: "Niin, ja sanoitpa mitä tahansa niin sanot aina väärin joten parempi olla hiljaa". Ajattelin, että isän ois kannattanut olla hiljaa... Noh, minä odotin ja odotin omia miehiäni ja nämä kaksi perhettä pohtivat siinä minne menisivät syömään. He ryhtyivät pukemaan toppavaatteita, kun mun miehet tulivat ja mä sanoin kovalla äänellä "Aina teitä miehiä saa odottaa". Toinen äideistä ihan hätkähti ja hän kääntyi katsomaan minua. En ollut huomaavinanikaan. Sitten totesin, että eiköhän lähdetä syömään ja laitetaan uimakassit ensin autoon. Niin, minua siis hiukan tökki selvästi asenteellinen kasvatus. Toki varmasti itselläkin näitä lipsahduksia sattuu, joten ehkä se sitten sen takia tökki.

Mentiin Fontanellan vieressä olevaan Buffaan syömään ja sanoin vielä siinä, että mennään reippaasti niin saadaan pöytä ennen kuin paikka on ihan täynnä. Nuo aiemmin mainitut perheet tulivat kohta meidän jälkeen. Sanoin omassa pöydässä, että ne ihan varmasti seurasi meitä. Jonkun ajan päästä esikoinen oli kuullut juoman hakumatkalla miten perheet olivat puhuneet: "Oli hyvä kun seurattiin noita toisia. Täällä on hyvä ruoka". Hah hah hah! Minä niiiiin arvasin, että ne seurasi meitä. Kuulivat kun sanoin että laitetaan kassit autoon, joten arvasivat että meidän aikoma ruokapaikka ei voi olla kaukana.

Uinnin jälkeen koko perheellä on ollut aika lötkö olo.

Kävin koiran kanssa iltalenkillä kuitenkin kun pakko oli. Mittari näytti -21 ja taivaalla oli kirkas puolikuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....