Vuoden toiseksi viimeinen päivä

Kuulin aamulla kun mies tassutteli koiran kanssa työhuoneeseen, mutta kumpikaan ei herättänyt minua. Torkuin vielä jonkun aikaa, kunnes kuulin kun mies avasi työhuoneen oven ja hetkessä harmaa karvakasa oli pölähtänyt meidän sänkyyn ja nuoli naamaani. Koira oli ilmoittanut isännälle, että kello on kahdeksan ja olisi aika päästä pihalle. Mittari näytti -11, joten olikin oikein mukava sää lenkkeillä, tuulesta ja lumipyrystä huolimatta.

Otin aamupäivällä itselleni omaa aikaa... ja maksoin laskuja. Hah hah! Tähän on siis tultu.

Myöhään iltapäivällä kuopus lähti kaverinsa luo, esikoinen kävi hetken aikaa yksin laskemassa mäkeä (kun ei saanut ketään kaveriaan puhelimella kiinni ja mies teki lumitöitä ja kävi äitinsä luona. Minä sain pienen hetken aikaa yksinään. Hyvin pienen hetken. Illalla esikoisen kaveri soitti ja esikoinen lähti vielä parin kaverinsa kanssa myörimään pimeään metsään, otsalampun kanssa. Minä lähdin hakemaan kuopusta kaveriltaan ja ajelin lumituiskussa pimeillä teillä. Mielenkiintoista.

Varauduttiin sähkökatkoon ottamalla vettä. Kynttilöitä ja taskulamppuja löytyy ja puitakin on että saadaan lieteen tuli jos aamulla ei olekaan sähköjä. Puut ovat taipuneet lumen painosta ja lisää lunta siis tulee. On myös aika kova tuuli, ja sään on luvattu lauhtuvan joten lumi muuttunee painavaksi. Näin ollen joillakin sähkölinjoilla on se vaara, että lumenpainosta taittuvat puut tai isot katkeavat oksat katkaisevat linjan. Osa Savosta on jo ilman sähköä ja meilläkin välkytteli äsken valoja. Harvoin meillä kylällä ollaan ilman sähköä, mutta kerta se on ensimmäinenkin joten varauduttiin.

Mittari näyttää -3.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....