Itsepäi... eiku itsenäisyyspäivä

Tämä itsenäisyyspäivä meni sitten pipariksi.




Ja toki yksi pellillinen piparkakku-ukkoja ja -akkoja paloi.

Papin perheen piparkakut
3 kananmunaa
400 g voita
4,5 dl sokeria
1 dl siirappia
3 tl kardemummaa
(1 tl kanelia, 1 tl inkivääriä, 1 tl pomeranssia)
2 tl soodaa
9 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
 
Sekoita kaikki aineet hyvin kulhossa. Lapsetkin onnistuvat kun sekoittavat aineet hyvin pestyin käsin. Piparkakut voi leipoa heti. Kaavilointi on helppoa ja lapsien leipoessa voi käyttää runsaamminkin jauhoja piparkakkujen kärsimättä. Paistetaan 225 asteessa 5 minuuttia eli kauniin ruskeiksi.
 
Minä laitoin kaikki mausteet, kun mun mielestä nää ei ois pipareita jos ois vaan kardemummaa. Taikina on aika vaalea, mutta kyllä niistä kauniin ruskeita pipareita tulee. Ja toki voi pitää muistaa nostaa pehmenemään ajoissa. Tehtiin viime vuonna samalla ohjeella ja vasta tänä vuonna tajusin, että nämä tuoksuvat mun mielestä mummolan pipareilta! Ohje on toki vanha joten liekö mummokin samalla leiponut.
 
Aamulla käytiin koiran kanssa lenkillä sinisessä valossa räntäsateessa. Ei näkynyt ketään muita vaikka kello oli jo vaille yhdeksän. Kummallista...
 
Lounaaksi tehtiin kylmäsavulohi pastaa ja illalla saunan jälkeen oli possunpaistia ja ranskalaisia. Tosi juhlavaa.
 
Kävin äsken taas koiran kanssa ulkona; pienellä vain ja kylän pinnassa. Yhä useampi naapuri on viritellyt pihalleen valoja ja/tai lyhdyissä paloi kynttilöitä. Meidänkin pihassa neljässä lyhdyssä palaa kynttilä. Eilen ostettiin jopa valoverkko jonka voi viritellä uloskin, mutta se on edelleen paketissa. Mietitään mihin se sitten viriteltäisiin.
 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....