Lucian päivä

L-U-N-T-A!! Siitä on tämä päivä tehty. Meillä on lunta <3

Lähdettiin koiran kanssa aamulenkille kahdeksan maissa ja kuljimme sinisessä aamuvalossa metsässä. Aamulla ei vielä ollut niin paljon lunta etteikö siellä olisi pystynyt kulkemaan. Ei siellä vieläkään mitään kinoksia ole mutta sen verran kuitenkin että metsälenkki saattaa olla raskaampi heittää.

Kuopus tuli ovella vastaan kun tultiin kotiin. Oli lähdössä mummolleen siivoamaan serkkunsa perheen kanssa. Anoppi täyttää huomenna 85-vuotta eikä enää jaksa isompaa siivousta tehdä itse. Niinpä tyttärensä on perheensä kanssa käynyt siivoamassa.

Mies rupesi valmistamaan meille teetä ja muuta aamupalaa sillä aikaa kun minä kävin suihkussa lenkin jälkeen.

Vähän ennen yhtätoista piipahdimme (minä, mies ja esikoinen) kylän kukkakaupassa hankkimassa mummolle kukkatuliaisen. Sen jälkeen käveltiin halki lumisateen siivottuun mummolaan kakkukahveille. No, siivoaminen oli vähän vaiheessa vielä mutta melkein valmis.

Juotiin kahvit ja syötiin herkut (lapset joi mehua ja maitoa) ja juteltiin niitä näitä. Nopeasti hurahti muutama tunti.

Käväistään kotona hakemassa ostoskassit ja minä, mies ja kuopus käveltiin vielä lähikauppaan ruokaostoksille. Vähän myöhemmin alkuillasta saunottiin ja sitten syötiin. Katsottiin joulukalenteri netistä, kun ei muistettu katsoa telkkarilähetystä.

Nyt kaikki muut jo kuorsaavat joten minäkin suljen koneen ja ryömin peiton alle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....