4. joulukuuta, vuonna 1917 Suomen senaatti antoi itsenäisyysjulistuksen eduskunnalle

Mutta silti Suomi on itsenäistynyt vasta 6. päivä.

Aamulla kun esikoinenkin oli livahtanut oven raosta kouluun, oveen koputettiin. Sen verran näin keittiö ikkunasta matkalla ulko-ovelle, että päättelin nuohoojan saapuneen paikalle pari tuntia aikaisemmin kuin sovittiin. No näinpä oli. Ei siinä mitään kun en ollut ehtinyt villitä koiraa lenkille lähdöstä. Lähdettiin sitten tunti normaalia myöhemmin. Yllättävän kauan menee kolmen hormin nuohoamisessa. Mutta nyt on taas turvallisempaa sytytellä tulia.

Anoppini oli kuullut puhuttavan, että nuohoojamme olisi jäänyt eläkkeelle. Hämmästys oli ollut suuri kun tuttu nuohooja oli ilmestynyt ovelle. Minä kyllä sanoi miehelleni, että nuohojamme ei voi olla vielä sen ikäinen että eläkkeelle olisi jäänyt. Tai sitten olisi pitänyt sattua jotain. Noh, joko anoppini kuullut virheellisen tarinan tai kuullut väärin. Tieto eläkkeelle jäämisestä oli vahvasti liioteltu.

Luntakin on tullut välillä taivaan täydeltä tänään. Mutta äsken kun ulkoilimme koiran kanssa vielä hiukan ennen nukkumaan menoa, siellä satoikin vettä! Mielenkiintoinen joulukuun sää jälleen kerran. Toisaalta: tämähän alkaa olla melkein perinteikästä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....