1. joulukuuta, Maailman aids -päivä

Niin, tiesittekö tuota... siis että tänään on maailman aids -päivä. Minä en tiennyt, ennen kuin yritin keksiä tämän päivän otsikkoa ja kirjoitin kuukkeliin "ensimmäinen joulukuuta". Mitähän huominen minulle kertookaan...

Aamu valkeni sateisena. Tai noh, tähän aikaan vuodestahan päivä ei oikeastaan valkene. Se pysyy utuisen harmaana. Luontoäiti ei osannut kuuden aikaan aamulla päättää olisiko sade vettä vai räntää, joten antoi tulla sitten sekaisin. Koirakaan ei ollut järin ilahtunut. Onneksi yhdeksän aikoihin oli vähemmän sateista.

Lenkki koiran kanssa oli tänään kovin lyhyt, koska minulla oli lähtö kaupunkiin. Lähdin suhteellisen ajoissa, mutta niin kuin usein käy: edellä ajeli joku jonka mielestä hitaasti pääsee nopeammin perille. Paitsi että toisinaan hän ajoi jopa ylinopeutta, kunnes taas hidasti vauhdin alle nopeusrajoituksen. Olisi ollut raskasta ajaa tällaisen autoilijan perässä kaupunkiin asti, joten ohitin hänet sopivalla ohituskaistalla.

Kaupungilla kävin ensin hakemassa kaverini liikkeeltä itselleni partiolaisten kalenterin. En saanut sitä oman kylän partiolaisilta niin turvauduin kaupunkilaisiin. Koska partiolaisten kalenteri on adventtikalenteri, sen luukut alkoivat jo sunnuntaina. Niinpä minulla oli 3 avaamatonta luukua tänään!

Seuraavaksi menin kampaajalle ja avasin siellä kalenterin luukut. En enää jaksanut odottaa! Kampajalla hurahti tovi. Sen jälkeen pientä joulushoppailu, mies kyytiin ja kotiin. Kyllä on pakko sanoa, että kurja ajokeli oli. Pimeää, märkää ja räntää satoi. Märkä pimeys vei vähäisenkin valon. Mutta kotiin päästiin kunnialla!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....