8. tammikuuta; 1889 Herman Hollerith sai patentin sähköiselle reikäkorttikoneelleen.

Vielä tänä aamuna pakkasta oli -26, mutta kun lähdimme koiran kanssa iltalenkille mittari näytti enää -18. Mutta viima oli noussut ja ilmassa leijaili hyvin pieniä lumihiutaleita.

Eilen oli ensimmäinen neulepiirin tapaaminen joulutauon jälkeen. Meitä oli peräti 3 uskaltautunut pakkaseen. Ymmärrän kyllä, että pidemmästä matkasta tulevilla oli haasteellista autojen kanssa. Jos olisin itse joutunut autolla lähtemään, olisin kyllä useamman kerran miettinyt kannattaako, ja saattanut jäädä kotiin. Mukavaa oli kuitenkin neuloa, juoda kahvia ja rupatella. Ensi viikolla uudestaan!

Kävin eilen myös koululla esikoisen arviointikeskustelussa. Oli vähän mitäänsanomaton keskustelu, mutta toisaalta sekä esikoinen että minä olemme molemmat hyvin tietoisia hänen koulumenestyksestään. Tuli jotenkin mieleen työpaikkojen ympäripyöreät yhtätyhjän kanssa olevat kehityskeskustelut.

Kävimme miehen kanssa lounaan jälkeen ruokakaupassa. Kotona keitin kahvit ja istahdin kupin kanssa koneen ääreen. Ja mitä huomasinkaan: kirjastosta oli tullut ilmoitus sähköpostiin, että varaamani kirja oli saapunut. Huoh! Join kahvini rauhassa ja vasta sitten puin päälleni uudestaan kaikki lämpimät vaatteet ja kävelin kirjastolle. Olisihan se muuten voinut odottaa ensi viikkoon mutta meillä oli poikien kanssa edellisestä kirjasta enää rippeet jäljellä. Ei olisi koko viikonloppuna ollut iltalukemista yhdessä poikien kanssa. Luen siis edelleen kuudesluokkalaiselle ja kolmasluokkalaiselle ääneen iltaisin.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....