6. tammikuuta; loppiainen

Mittari näytti -26. Taivas oli kirkas, täynnä tähtiä ja kuun sirppi hohti kalpeaa, keltaista valoa. Pian on uusi kuu, pimeä kuu. Teimme koiran kanssa lenkin. Useista taloista tuprahteli jo savua piipuista.... Hetkinen! Toistanko itseäni?

Tänä aamuna koira nosteli tassujaan ja katsoi minua hölmistyneenä "Miksi tassuissa tuntuu kummalliselta?" Jopas oli liikaa pakkasasteita meidänkin koiran tassuille! Kun sanoin sille, että ei auta, sen verran pitää metsän puolella pyörähtää että pissit ja kakat saat tehtyä, se lähti viipottamaan energisenä. Olisi se varmaan tehnyt pidemmän lenkin kuin mitä sitten teimme, mutta toin sen kuitenkin aiemmin sisälle, ettei se palelluta ihan kunnolla anturoita. Toisaalta se on kyllä nukkunut ihan tyytyväisenä koko päivän, että ehkäpä se totesi itsekin kylmyyden olevan vähän liikaa.

Lounaaksi keiteltiin jauhelihasoppaa.


Paistoin myös torttuja. Täytteenä oli omena-kanelimarmelaadi luumun sijaan. Itse en kauheasti luumumarmelaadista välitä.






Iltapäivällä lämmitettiin taas leivinuunia ja tyrkättiin sinne broiskukoipia iltaruuaksi.

Kello tulee puoli 11 illalla/yöllä ja pojat valvoo. Voi olla huomisaamuna vaikea herätä kouluun. Kuopuksella on herätys klo 7. Mutta eipä voi sanoa että vessassa ei saa enää kakalla istua jos se hätä on just nyt.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....