1. tammikuuta; uudenvuoden päivä

Viime yö oli yllättävän rauhallinen. Normaalia vähemmän paukahteli. Eikä aamulla ollut siivottoman näköistä. Pari raketin raatoa Helmi haisteli.

Aamusta viriteltiin leivinuunin tulet koska on luvattu kiristyvää pakkasta. Ja niinhän se koko päivän sitten kiristyikin. Äsken kun ulkoilimme koiran kanssa, mittari näytti -12 ja tuuli oli pureva.

Paistoin meille nokkoslettuja lounaaksi. Ihan tavallinen lettutaikina jossa on seassa kuivattua nokkosta. Teki kauppansa.






Poikkeuksellisesti kuusi on jo riisuttu. Tarvitsimme havunoksat suojaamaan pensasmustikan taimia, kun ei ole lunta. Toivotaan että havut auttavat edes vähän kiristyvää pakkasta vastaan! Olohuone näyttää nyt kovin tilavalle. Samalla kun mies suojasi taimia, hän haki saunapuita. Pojat hakivat kumpikin ison satsin leivinuunipuita.

Oli suunnitellut tekeväni lindströmin pihvejä. Mutta sitten totesin, että lettujen paisto oli riittävä hellan ääressä seisominen tänään. Tyrkkäsinkin lihamurekkeen uuniin, lindströmin versiona. Pinnalle levittelin eiliseltä jääneen juustoraasteen. Tuli hyvää.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....