15. tammikuuta; 1759 British Museum avasi ovensa yleisölle

Yllättäen pakkanen olikin kiristynyt. Aamulla oli jo reilu 20 astetta pakkasta!

Onneksi kuopus oli hakenut jo toissapäivänä lisää polttopuita. Pääsin lämmittämään leivinuunia pienen happihyppelyn jälkeen.

Meillä oli pitsaperjantai ja koska mies ja kuopus olivat viimeiset asiakkaat tänään paikallisessa lounaskahvilassa, myyjä oli antanut kaupanpäälliseksi viimeiset pullat ja munkit! Huomiseksi on kahvileipää.

Sain pari päivää sitten valmiiksi yhden neulomuksen itselleni. Harvoin enää tulee tuotettu itselleen mitään kun tahtovat nuo työt aina lähteä maailmalle. Neuloin itselleni huivin ja siitä tuli kerrankin tarpeeksi pitkä. Saan kiedottua sen kaksi kertaa kaulan ympärille eikä tarvitse kuristaa itseään siihen.






Kun piti lähteä koiran kanssa vielä iltapissalle, mittari näytti -30 astetta. Hrrr! Nyt alkaa olla minullekin jo kylmä. Olin varmaan mielenkiintoinen näky. Minulla oli kalsarit, pitkät villasukat, toiset väljemmät housut, 3 eri paksuista hametta, ohut paita, paksu villapaita (ihan aitoa villaa), villakangastakki ja sen päällä paksuhko ponchon, paksu pipo, paksu kaulaliina, huopikkaat ja kunnon käsineet. Meidän ohitse ajoi autolla joku mies joka katsoi vähän pitkään. Mutta eipä tullut kylmä! Vähän kasvoissa tuntui viileälle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....