Päivänpaisteinen perjantai

Havahduin hereille ennen puoli kuutta, mutta en tiennyt paljonko kello oli ja olin ihan varma että nyt on nukuttu pommiin. Muuten ei voinut olla niin valoisaa. Mutta vilkaisu kelloon kertoi totuuden. Aurinko oli vain tänä aamuna päättänyt nousta pilvettömälle taivaalle! Jatkoin vielä hetken uniani.

Varsinainen lenkkeily vaati jo vähän kevyempää vaatetusta kuin normaalisti ja teimme hiukan pidemmän lenkinkin kuin yleensä. Piti nauttia lempeästä säästä, linnun lauluista ja jatkuvasta kukkuusta.

Puolen päivän jälkeen mieheni sisar ilmestyi oven taakse miehensä kanssa. He toivat meille 5 pensasmustikantainta. Ne pitäisi istuttaa, mutta sopivaa, hapanta multaa on valitettavasti liian vähän. Sitä pitää käydä ostamassa lisää.

Istuin iltapäivällä takapihalla koivupöllin päällä auringossa juomassa kahvia. Meillä ei edelleenkään ole terasseja, mutta kyllähän tuo pölli asiansa ajoi jälleen kerran. Esikoinen tuli seuraksi ja jutusteltiin niitä näitä. Mukavaa oli istuskella ja välillä oli jopa kuuma.

Mies tuli tuntia aiemmin kotiin kuin normaalisti, joten ehdimme jonkin verran tehdä pihahommia. Mies kaivoi valmiiksi kuopat mustikoita varten. Minä vihdoin ja viimein pystyin haravoimaan etupihaa. Se on ollut niin kostea että olen katsonut parhaammaksi odottaa. En todellakaan raasta puolta pihaa irti, niin kuin jotkut näyttävät tekevän. Tein kevyen haravoinnin.

Kuopus kävi lainaamassa mummoltaan (eli minun anopilta) voikukan irtinyhtö vehkeen. Pihassamme on voikukkia jo vähän liikaa minunkin makuun. Niitä nyhdin sitten irti kunnes alkoi tuntua siltä, että saan hanskoista huolimatta rakon käteen. Siinä vaiheessa luovutin. Mutta mies jatkoi. Samalla pohdimme minne sijoittaisimme jossain vaiheessa omenapuita ja sireenejä.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....