Lasten loma alkoi

Tänä aamuna pojat menivät vielä kouluun yhdeksälle. Kummallakin piti olla kello yhteentoista saakka koulua mutta tulivat kohta puoli yhdentoista jälkeen kotiin. Ulkona olivat suurimman osan ajasta. Tarjolla oli jäätelöt ja todistusten jako. Kummallakin on hyvä todistus, mutta toki siellä on parantamisen varaakin.

Esikoisen kanssa vähän surraan sitä, että maailman huipuin ope ei ole opettamassa ensi talvena.

Sillä aikaa kun pojat olivat koulussa, minä kävin kaupassa. Mies nappasi lakanat sängystä. Tänään oli puhtaiden lakanoiden lauantai. Onpa mukava saunan puhtaana kohta köllähtää puhtaisiin.

Kun pojat olivat tulleet kotiin ja todistukset oli katsottu, minä lähdin miehen kanssa puutarhakauppaan ja lähteen etsintään ja kuopus tuli mukaan. Puutarhamyymälästä ostettiin harsoa ja kesäkukkia ja pari sankoa. Sitten sitä lähdettä etsimään.

Muistelin selostusta lähteen sijainnista: mäen päälle ja sitten vasemmalle ja sitt oikealle ja lähteessä on katos. Vai oliko sittenkin ensin oikealle ja sitt vasemmalle... No hei nyt mentiin varmaan jo ohi. Takaisin. Käännytään tuonne. Hei tuolla on levike. Ai tässä on uimaranta. Ei täällä mitään lähdettä ole... Noh, kilautin sitten kaverille ohjeita. Mitä, ai ei käännytäkään mihinkään... okei.

Tarkentavien ohjeiden avulla lähde löytyi ihan helposti. Niin raikasta ja kylmää vettä. Ihanaa! Kotona tarjoilin lähdevettä myös koiralle. Koira katsoi hölmistyneenä mutta totesi veden hyväksi koska kävin vähän väliä sitä latkimassa.

Kotona tehtiin lounasta ja sen jälkeen pihahommiin. Istuttamista ja kasvihuoneen pesua. Ehkä olemme joissakin asioissa vähän myöhässä, mutta eipä se niin vakavaa ole. Viimein minun oli pakko tulla sisätiloihin, sillä käsivarsia alkoi kuumottaa siihen malliin että pelkäsin niiden jo palavan auringossa. Niin ei onneksi käynyt.

Lämmitettiin sauna ja saunottiin. Luettiin iltalukemiset. Ulkoilutin koiran. En sanonut lapsille mitään nukkumaan menosta, mutta kumpikin kävi ihan ajoissa nukkumaan ja ovat jo sikeässä unessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....