Pipoosi?

Jos neulomisinnostus on neuloosi niin pipojen neulominen on pipoosi?

Kaikkihan lähti siitä, että mies toivoi itselleen Jacques Cousteau pipoa. Tein hänelle sellaisen harmaana. Sitten kuopuskin halusi pipon ja tein hänelle punaisen. Kuopus meni pipo päässä kouluun ja poikien serkku oli sanonut, että hänkin haluaisi. Pitihän se tehdä; joulupukin konttiin. Ja siitä se idea sitten lähti! Olen sitten neulonut kuukauden sisällä 10 pipoa ja 11. on puikoilla!! Niiden neulominen on ollut mukavaa puuhaa ja on edelleen. Itselleni en ole moista ehtinyt tehdä, vaikka lanka on kyllä jo valmiina. Alla muutamasta piposta kuva. Mallina meidän melkein 8-vuotias kuopus.


Yllä oleva pipo on neulottu 120 silmukalla ja menee siis mukavasti lapselle. Olen tehnyt pipon myös 100 silmukalla 1-vuotiaalle lapselle.  Alla olevat on kaikki tehty 140 silmukalla. Miehelläni on hänen omien sanojensa mukaan iso pää, ja mm. pyöräilykypärän ostaminen on hankalaa. Hänellekin tein pipon tuolla 140 silmukalla ja sopii. Tämän pipon etu on se, että se muotoutuu käyttäjän pään mukaan; neulos joustaa tarpeen mukaan.


Tässä ihanan vihreässä pipossa on hieman paksumpi lanka jonka puikkosuosituksena oli muistaakseni 4-4½ mutta neuloin sen silti 3½ puikoilla ja tästäkin tuli oikein hyvä.




Kuten kuvista näkee, 140 silmukan pipo on meidän melkein 8-vuotiaalle pikkuisen liian iso mutta menee hänenkin päässään ihan kivasti.

Kommentit

  1. Kivoja ja kauniita ovat piposi. Hyvää alkanutta vuotta toivotan
    Sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
  2. Voi miten hienoja! Niin hyvä pipomalli, että melkein inspiroi tarttumaan puikkoihin:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....