Lahjottu on

Saunan jälkeen eilen vihdoinkin lahjat olivat ilmestyneet eteiseen! Etukäteen pitämäni puhuttelun seurauksena lahjojen jakaminen ja avaaminen menivät suht rauhallisesti.

Kuopus sai puukon, Zombie Zity -ukkeleita kaksi, hernepusseja, Angry Birds -pulmapelin, krokotiilin ja dinosauruksen sekä HD-mikroskoopin

Esikoinen sai puukon, steam-palveluun pelirahaa, hernepusseja, Anaconda- ja BendIt -pulmapelit sekä puhallettavan liukurin.

Yhteiseksi pojat saivat Lego ideakirjan ja Qin-lautapelin.

Mies sai BendIt -pulmapelin, teepannunmyssyn ja mansikka-shampanja -teetä sekä lahjakortin Dressmannin.

Minä sain kevytvalurautaisen wokkipannun, yöpuvun, Kirsi Rannon kirjan Ole se valo joka olet, Pentikin Eden sarjasta 6 voileipälautasta sekä pienen uunivuoan ja itsetehtyjä suklaakonvehteja.

Ja anoppi antoi jokaisella joulurahaa ja pojille suklaarasiat.

En tiedä olenko koskaan herännyt joulupäivän aamuun vesisateen saattelemana. Lämpöasteita oli aamulla 3. Vaikka meillä onkin joulumieli niin totuuden nimissä sateinen sää ja musta maa ihan hieman latistaa tunnelmaa. Aamulla oli niin liukastakin, että ihan pelotti lähteä koiran kanssa lenkille kuuden aikaan! Enkä päästänyt kuopusta koiran kanssa ollenkaan pihalle koska pieni ja kevyt poika olisi pahimmassa tapauksessa luisunut koiran perässä pitkin kylää…

Kun tulin aamulenkiltä heittäydyin takaisin sänkyyn ja havahduin kohta yhdeksän jälkeen siihen, että mies oli kadonnut jonnekin (löytyi työhuoneesta tietokoneen äärestä) ja pojat nukkuivat edelleen. Keiteltiin aamukahvit ja nautittiin aamupalaa. Pelattiin pari erää Qin-peliä, joka oli ihan hauska ja jossa kuopus yllätti strategiakyvyillään. Lounaaksi meillä oli mannapuuroa mustikkakeiton kanssa.

Sen jälkeen on touhuttu mitä sattuu; tutkittu lahjoja, luettu nettisivuja, katsottu telkkaria… Äsken kävin koiran kanssa pitkällä lenkillä. Ja edelleen tai taas satoi! Alkumatkasta oli sen verran valoisaa että näki usvan. Sade oli tehnyt tehtävänsä ja oli joko sulattanut jään tai upottanut hiekoitussepelin siihen jäähän, joten liukasta oli vain paikkapaikoin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....