Joulujuhlassa

Tänään oli lasten koululla joulujuhla. Kyllä siitä olikin täpisty… tai lähinnä kuopus oli täpissyt kun vihdoinkin hän pääsi monen vuoden odottamisen jälkeen lavalle! Hän esiintyi joulukuvaelmassa itämaan viisaana miehenä, joka lahjoitti Jeesus-vauvalle kultaa. Esikoinen puolestaan esitti laulun “Kulkuset” yhdessä oman luokkansa kanssa. Esitykset olivat oikein hyviä tänäkin vuonna. Vaan ehkä olen pikkuisen vanha kalkkis kun mielestäni yksi tanssiesitys ei oikein soveltunut joulujuhlaan; kevätjuhlaan se olisi kyllä sopinut. Esitys oli toki hieno muttei mitenkään jouluinen.

Ensimmäistä kertaa koko meidän kouluhistorian aikana juhlasalin ovella oli joku toivottamassa tervetulleeksi juhlaan ihan kädestä pitäen. Aikaisempina vuosina on vain kävelty saliin.

Mielenkiintoista oli myös se, että vähän väliä piti olla tervehtimässä ihmisiä. En ollut tajunnutkaan miten monta ihmistä tunnen täältä. Tämä on meidän neljäs talvi kylällä ja yllättäen tiedän aika monesta kuka on kenenkin äiti, isä, mummi, ukki… kaikkien nimeä en välttämättä tiedä mutta mitäpä tuosta.

Sekin on mielestäni mielenkiintoista, että monet yläkoululaiset ilmestyvät alakoulun juhliin. Heitä on näkynyt mm. joka syksyisissä kauhubileissä ja heitä oli myös tämän iltaista joulujuhlaa katsomassa. Ovathan ne tietysti koko kylän juhlia!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....