Päivien puuhia

Keskiviikkoaamuna lähdimme poikien serkkulaan. Niin, paitsi että esikoinen ei lähtenyt. Hän sanoi, että siellä on tylsää, ja ymmärrän kyllä häntä. Kuopuksella ja saman ikäisellä serkkulikalla on sen verran yhteensointuvat leikit ettei siinä sitten oikein ole tilaa esikoiselle. Hän jäi siis kotiin koiran kanssa. Sen sijaan kävimme hakemassa anopin kyytiin.

Kuopus oli toivonut, että pääsisi serkun luo kun ei ollut nähnyt koulun päättymisen jälkeen kunnolla ja halusi myös trampoliinille hyppimään. No nyt näkivät ja hyppivät. Tiirailtiin myös kanoja, joita he olivat ottaneet kesäksi.

Ehdin hetken olla kotona ja syödä ennen kuin lähdin käymään yhden martan kotona. Siellä tietysti "piti" juoda kahvit ja katsoa talo läpi. Varsinainen käynnin syy olivat perennat. Alla muutama kuva saalista ennen istuttamista. Vähän osa nuupottaa mutta nepä on jo pikkuisen virkistyneet kun pääsivät taas multaan.




Eilen minulla oli tapaaminen kaupungissa ja kysyin haluaako miesväki lähteä mukaan. Halusivat. Niinpä minä suunnistin kahvilaan kaverini kanssa ja mieväki jäi pyörimään torille. Parin tunnin päästä tieni erosi kaverin kanssa ja tapasin perheeni jonka kanssa menin syömään nepalilaiseen ravintolaan. Kuopus nautiskeli ruuastaan silmät kiinni ja esikoinen julisti, että ruoka oli parasta ikinä!

Ruokailun jälkeen shoppailtiin vähän. Minulle rintaliivit ja esikoiselle parit shortsit ja lyhythihainen. Ja pitihän meidän saada jäätelöannoksetkin koska on kesä! Alla pojat torilla palloilemassa.



Olin jo kesäkuun alussa luvannut pojille, että teen vesirinkeleitä joskus lounaalle. Pojat olivat nähneet Yhteishyvä ruokaliitteessä ohjeen jossa vesirinkelit oli täytetty erilaisilla täytteillä ruokaisiksi. Eipä auttanut muu kuin lunastaa lupauksensa, vaikka en koskaan ole vesirinkeleitä tehnyt. Onneksi siinä ruokaliitteessä oli hyvä ohje.



On satanut aika paljon, mutta on ollut lämmintä. Niinpä tänään kyykin kasvimaalla rikkaruohojen kimpussa. Toivon etten vahingossa nyhtänyt myös taimia! Valitettavasti itikat olivat enemmän kuin riesa. Jostain syystä minä olen niiden mielestä herkullinen nainen. Mieheni ei kelpaa niille. Tasan ei käy tämä(kään). Mies viritteli tukia herneille. Kyllä meillä siis jotain kasvaa kasvimaalla; muutakin kuin rikkaruohoja.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....