Viikonloppu vietetty mukavasti

Perjantai aamuna pakkauduttiin autoon koko perhe, myös koira, ja käännettiin nokka etelää kohti. Hurautettiin VekaraVarkauteen. Ensin vietiin koira ja perheen isä mökille ja napattiin sieltä mummi kyytiin. Mentiin siis äiti, mummi ja pojat kokoonpanolla kaupunkiin. Ensin osallistuttiin Teollisuuden Ihmemaan tiedepajaan jossa lähinnä pojat tutustuivat erilaisiin ilmiöihin. Hyvä oli seurata poikien ilmeitä ja innostusta. Seuraavaksi mentiin Rohvessori Asko Pikkupuron planetaarioon. Se oli oikein hyvä ottaen huomioon toteutustapa.

Välillä käytiin syömässä mökillä ja sen jälkeen ajettiin takaisin kaupunkiin samalla kokoonpanolla ja mentiin kokemaan hotelliseikkailu, joka oli hauska ja vähän jännittäväkin. Näin äidin näkökulmasta hauskinta oli se, että hiukan totinen ja faktaorientoitunut esikoinen oli ihan täysillä mukana. Varsinkin sen jälkeen kun hän löysi koodin jolla kassakaappi saatiin auki ja sieltä löytyi avain joka auttoi eteenpäin. Ylipäänsä lapset olivat innoissaan mukana ja siitä kiitos kuuluu näyttelijöille jotka eläytyivät rooleihinsa ja taisivat välillä heittää tilanteen mukaista repliikkiä.

Olimme mökillä yötä ja lauantaiaamuna lähdimme Varkauden kaupunginkirjaston edestä Härkämäen tähtitornille. Tällä kertaa lähdimme omalla perheellä ja mummi jäi koiran kanssa mökille. Bussimatka oli onnistunut kokeilu myös meille matkapahoinvoiville. Sain jo talvella vinkin kaverilta piparminttuöljystä ja kokeilin sitä itse Jyväskylän reissulla. Siis muutama tippa piparminttuöljyä nenäliinan sisään ja nenäliina rintaliivin nauhan alle. Pojat laittoivat hupunnauhaan. Esikoinen oli erittäin tyytyväinen, ja kuopuskin vaikutti tyytyväiseltä. Minä tosin epäilen, että kuopuksen pahoinvointi on lähinnä "kateuspahoinvointia" eli kun isoveli voi pahoin niin pikkuveli ei voi jäädä toiseksi... Härkämäen reissu oli onnistunut ja olimme ryhmässä jolla oli onni päästä katsomaan aurinkoa, sen pilkkuja ja myrskyjä. Muiden kohdalla taisi olla sen verran pilvisempää, että he eivät nähneet aurinkoa edes kaukoputkella.

Mökillä saunottiin illalla vastojen kanssa. Minä ja kuopus uskalsimme pulahtaa uimaan sen verran, että voidaan sanoa että uitu on. No, kuopus kävi mumminkin kanssa pulahtamassa. Mutta kyllä se vesi on vaan vielä ihan kauhean kylmää!

Tänä aamuna mummi teki meille kesäkeittiössä toasteja ja paistoi kananmunia ja vielä oli vesimeloniakin. Niin, ja pullaa kahvin kanssa. Ajelimme kotiin ja keittelimme puuhellalla broiskukeittoa. Laitoimme kattilaan kiehumaan muutaman muusipotun, porkkanoita, palsternakan, sipulia, valkosipulia, tuoretta inkivääriä ja chiliä ja vähän suolaakin. Pannulla paistoin broiskusuikaleita joita maustoin currylla ja suolalla. Kun kasvikset olivat pehmeitä, kaadettiin osa liemestä kulhoon ja soseutin kasvikset sauvasekoittimella. Kaadoin vähän kermaa sekaan ja ohensin liemellä sopivaksi (loput liemestä laitoin pakastimeen, se sopii sämpylätaikinan nesteeksi). Sekaan kaadoin pussillisen wokkivihanneksia ja broiskut. Toki keitto vielä lämmitettiin kiehuvaksi, jo senkin takia että jäiset wokkivihannekset sulaisivat. Keiton kera oli sämpylöitä. Olipas hyvää!

Mökillä oravat ovat riehuneet välikatossa öisin niin ettei mökissä ole voinut kunnolla nukkua. Helmi-koira vähän komensi kurreja ja kas kummaa, jo ekana yönä olikin hiljaista. Liekkö oikeasti säikähtäneet koiraa vai mikä. Yön aikana koiran kuppiin jääneet ruuanjämät olivat kadonneet. Joku elukkahan ne oli käynyt syömässä. Luukin katsosi jonnekin, jopa koira etsi sitä ihmeissään. Eikä Helmillä ole tapana piilotella luitaan, joten joku eläin senkin nappasi.

Ainiin, kotimatkalla näimme pari kurkea kahden poikasen kanssa eräällä pelolla. En muista koskaan nähneeni kurjen poikasia joten olimme kaikki innoissamme. Harmillisesti ei ollut mahdollisuutta siinä kohti pysähtyä kuvaamaan.


t

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....