7. helmikuuta; 1867 kirjailija Laura Ingalls Wilder syntyi

Kuopukseni täytti eilen 10 vuotta. Tänään juhlittiin ensin suvun kanssa ja sitten kavereiden kanssa.

Kuopuksella on eskarista asti ollut tapana kutsua koko luokka synttäreille. Niin nytkin. Minä väsäsin 15 kutsua. Eiväthän kaikki aina pääse. Minä en ole kovin hyvä kestämään yleistä hälinä ja älämölöä. Mutta olen päättänyt, että niin kauan kuin kuopus haluaa kutsua kaikki, hän saa kutsua, ja minä sinnittelen pari tuntia. Tuskin sitä montaa vuotta kestää. Ja koko ajanhan nuo kasvaa. Kuopuksen luokka on jotenkin hyvin yhteen hitsautunut. Ne keksii ihan itse ohjelmansa.

Olivat ihan aluksi piilosta. Sitten oli lahjojen avaaminen pullonpyörityksellä. Eli sankari pyöritti pulloa ja avasi sen vieraan lahjan jota pullo osoitti. Sekin on ollut tosi kiva. Saavat jännittää ketä pullo osoittaa, ja jokainen saa nähdä mitä lahjoja sankari on saanut. Sitten oli luvassa herkuttelua. Sen jälkeen päättivät ruveta rakentamaan legoilla koko porukka. Taisivat välillä olla taas piilostakin. Nopeasti hurahti kaksi tuntinen.

Mutta voi ihanuus sitä rauhaa ja hiljaisuutta kun vieraat lähtivät! Serkku jäi vielä hetkeksi mutta kaksi 10-vuotiasta oli jo ihan eri asia.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....