Syyslomailtu on

Poikien syysloma on ohi. Aamulla alkaa taas kouluinen aherrus.

Perjantaina mies oli liukumavapaalla ja käytiin Fontanellassa lillumassa vedessä. Oltiin reippaita ja mentiin sen jälkeen vielä shoppailemaan pojille talvivaatetusta. Se oli ehkä virhe, sillä oltiin kaikki aika väsyneitä kun päästiin kotiin. Minä jopa torkahdin mistä koira hätääntyi. Se kävi nuolemassa minun naamaa ja yritti selittää miehellekin, että tulisi katsomaan mikä minulla on hätänä, kun nukun ihan väärään aikaan päivästä. Hupaisa koira. Kyllä se viimein uskoi ettei minulla ole mitään hätää ja rauhoittui.

Lauantai meni suurimmaksi osaksi siivotessa. Totesin, että meillä pitäisi ottaa tomerampi ote siivoamiseen. Emme saaneet koko huushollia siivottua eilen! Ei edes tänä aamuna kunnolla. Mutta on meillä sen verran siistiä, että uskallettiin ottaa PartyLite -kutsujen vieraat vastaan.

Kutsuille olin tehnyt savuporokakkua ja täytekakun. Oikeastaan savuporokakun teki esikoinen. Hän ilmestyi paikalle kun aloitin kakun tekoa ja kyseli voisiko tehdä jotain. Totesin, että alapas tehdä sitten tuota savuporokakkua. Tekikin, vaikka minä kyllä lisäsin liivatteet. Hyviä kakkuja tuli, mutta unohdinpa ottaa kuvat. Kaikkea ei aina voi muistaa.

Meidän induktioliesi sanoi sopimuksensa irti. Johan sitä on takuuaikana korjattu kerran. Tokikaan takuu ei enää ole voimassa. Mikä lienee maanantaikappale ollut koska mielestäni se ei koko aikana ole toiminnut kunnolla. Eilen ihmeteltiin miksi liesi ei mene päälle, vaan räpsäyttää sulakkeen pois päältä. Illalla mies huomasi, että että lieden pinnassa on halkeama. Ihan kuin jollain olisi isketty, mutta näin ei siis olla tehty.

Onneksi on puilla lämpiävä liesi! Tänäänkin keiteltiin makkarasoppa illalla vieraiden lähdettyä. Nyt hetken aikaa vaatii ruokien valmistaminen hiukan enemmän suunnitelmallisuutta ja ajattelemista kun sähköllä toimiva liesi ei toimi edes sähköllä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....