Ompelupiiri

Minulla on ompelussa peukalo suurinpiirtein keskellä kämmentä. Ideoita kyllä riittäisi mutta ei taitoa toteuttaa. Niinpä äitini tuli meille pariksi päiväksi oman koneensa kanssa ja pidimme yhteistä ompelupiiriä. Tietokonettakaan ei ole tullut avattua sunnuntai-illan jälkeen ja nythän on jo keskiviikko. Osaankohan enää edes käyttää tätä!

Noh,  kotiimme on kertynyt koreja eri paikoista. Osa on ostettu, osa saatu. Minulla on tallessa myös useita vanhoja verhoja jotka eivät mitoiltaankaan enää sovellu meidän ikkunoihin. Ideoin päässäni, että näistä vanhoista verhoista voisi tehdä kankaisen sisustan koreihin. Alla tuotoksia:



Tässä korissa käytettiin kappakangasta jossa oli valmiiksi röyhelöä reunassa.



Tässä verhokankaassa oli myös valmiiksi röyhelö. Kori on maalattu kultaiseksi joten tämä on ehkä aika jouluinen kori :-)  Tässä on tarkoitus ommella vielä nepparit kahvan juureen molemmille puolille, siis tokikin kankaaseen ;-)


 
 Reunaan tulee vielä kuminauha jolla suojus kiristetään korin ympärille.



Tässä korissa emme halunneet peittää kaunista reunaa joten kangas ommeltiin käsin kiinni koriin. Tarkoitus on jossain vaihessa tehdä sisäpuolelle vielä kukkia koristeeksi.

Ompeleminenkin voi olla hauskaa vaikka peukalo olisikin keskellä kämmentä. Kummasti se sieltä oikenee lähemmäs oikeaa paikkaa kun on toinen neuvomassa. Pääasiallisesti olen nämä itse ommellut äidin neuvoilla ja äiti on leikannut kankaat yhteisen suunnittelun tuloksena.

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....