Kevät keikkuen tulevi

Tänä aamuna herättiin valkoiseen maisemaan. Räntää tuli taivaan täydeltä. Toki suurin osa siitä on jo sulanut pois! Mutta ehkä en vielä haravoitse pihamaata. Se on niiiiin märkä, että saapas uppoa sinne. Mutta olisipa tuolla pihamaalla varmaan muutakin tekemistä. Kasvimaan kääntöä (eka kerta kuukalenterin mukaan pitäisi viikonloppuna kääntää) ja pitäisi tutkia kasvihuoneen kärsimät vahingot. Me huolettomat emme sitten pudottaneet lumia kasvihuoneen katolta...

Haaveilen myös kellarin siivoamisesta. Minkähänlaiset hengityssuojaimet pitäis hommata... ilman ei uskalla siivota. Ja se pitäisi tietenkin kalkita uudelleen.

Tänään oli neulepiirin keväkauden viimeinen kerta. Mitenkähän sitä osaa ollakaan kun torstai-illat onkin vapaata? Ehkäpä sitä touhua sitten riittää, vaikka pihalla. Mutta kyllä on neulepiirissä riittänyt nauramista, vaikka surujakin on kohdattu. Muutama kerta kun syksyllä jäi välistä niin voi mitä vieroitusoireita tulikaan! Yhdessä neulominen on ollut inspiroivaa.

Huhtikuu on mennyt aivan liian nopeasti. Ensi viikolla on jo vappu! Voi apua sentään! Viidesluokkalaiset järjestävät vappumyyjäiset leirikoulun hyväksi. Myyjäisissä myydään herkkuja, tietenkin. Munkkeja, pop corneja, mokkapaloja, simaa ja mehua. Olen luvannut mennä koululle aikuiseksi avuksi. Osa vanhemmista tuo leipomuksiaan meille joko edellisenä iltana tai varhain aamulla. Onneksi miehellä on lomaviikko niin voi avustaa niiden siirtämisessä koululle.

Esikylvökseni ovat kaikki lähteneet hienosti kasvamaan. Itseasiassa alkaisi olla aika koulia tomaattien taimet ja paprikatkin kaipaisivat jo enemmän tilaa. Saa nähdä miten onnistumme kasvimaan kanssa. Tarkoitus olisi laittaa porkkanaa, valkosipulia, sipulia, punajuurta, lanttua, kyssäkaalia, mukulaselleriä... mitähän muuta... avomaankurkkua... yrttejä. Basilika laitetaan taas kasvihuoneeseen koska se siellä menestyy. Jännityksellä odotan myös sitä miten minttu on selviytynyt talvesta. Sitä on kuulemma melkein mahdotonta tappaa ja se leviää herkästi. Saas nähdä millainen viherpeukalo mulla sitten on.

Syksyllä maahan lykkimistäni sipuleista tulppaanit ovat nousseet alulle. Samoin joko krookukset, helmililjat tai lumikellot. Tyrkkäsin niitä kaikkia samalle alueelle joten en osaa sanoa nousevista aluista mitä laatua ne ovat. Narssiseja ei ole näkynyt vielä.

Elämän herääminen talven jälkeen on jännittävää!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....