Kesä tuli toukokuussa?

Kesäinen ilma suorastaan syöksähti päälle. Sunnuntaina oli liian kuumaa minun makuun. Silloin juhlittiin esikoisen pyöreitä eli 10-vuotisjuhlia. Paikalla oli ensin sukulaisia ja kummeja ja sen jälkeen luokkakavereita. Hauskaa kuulemma oli. Tarjottavaakin jäi. Erityisesti sipsejä, popcorneja ja karkkia. Kukahan ne syö...

Vaikka tänäänkin on ollut parikymmentä astetta lämmintä, niin tuuli on pitänyt huolen siitä ettei ole ollut tukalaa. Olemme Helmin kanssa parina päivänä tehneet pitkän lenkin ja olo on ollut kummallakin sen mukainen. Ei olla totuttu niin pitkiin kävelyihin ja jalat itkee, mulla ainakin.

Mutta kun sieltä metsästä ei malta tulla pois! Pitää katsoa mihin tuokin polku vie, mitä on tuon kiven takana, kuunnella kun käki kukkuu ja tuuli humisee puissa... En ole vuosiin kuullut kunnolla käen kukuntaa mutta nyt olen siitä saanut nauttia. Ollaan Helmin kanssa yhdessä ihmetelty kun lehdet on ilmesty puihin ja mustikan varpuihin, ja mustikoihin kukat. Ja kun kielon lehdet ilmestyivät yhden yön aikana. Tänään haistettiin vieno tuomen tuoksu, kuin lupauksena pian ilmassa leijuvasta huumavasta tuoksumerestä.

Olen katsellut lenkkipolun varren lammessa olevaa joutsenta. Se on ollut yksin. Eilenkin se oli yksin. Mutta tänään joutsenia olikin kaksi! Taisi löytää itselleen puolison <3

Pojat kävivät tänään leikkaamassa mummolassa nurmikon. Minäkin kuulin päivän kesäluontoäänen naapurista kun jotkut muutkin leikkasivat nurmikkoa. Meidän pihassa sitä ei vielä ole, ja mä toivon ettei sitä juurikaan tule koska haluan pihan täyteen erilaisia istutuksia. Ehkä sitt joskus. Ensin miehen pitäisi kiinnittää räystäskourut paikalleen ja erottaa laudoilla noin 40 cm seinästä alue pihasta. Sitten vasta tulee mies koneen kanssa levittämään nuo meidän vuoret ja tasoittamaan pihan. Sen jälkeen pääsisi sitä laittamaan. Epäilen että kasvimaata näin ollen pääsee laittamaan vasta ensi vuonna, mutta onhan meillä tänäkin vuonna kasvihuone.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

4. tammikuuta; 1945 suomalainen laulaja ja näyttelijä Vesa-Matti Loiri syntyi

Metsämansikka-mustikka -piirakka

Sataa vettä, pyryttää, sataa vettä, pyryttää....